זו עוגת קומיקס,
הוא נראה דו מימד במקום תלת מימד ממש כמו ציור
איך עושים אותה?
מעצבים עוגה כרגיל לפי כללי העיצוב
אבל מקפידים על כמה כללים:
1. קולור בלוק – (צבע אחיד חלק)
כל צבע לבד, לא מערבבים אותם בהדרגתיות
כמו באומברה לדוגמא, אלא משאירים כל צבע באזור תחום משלו.
2. משתמשים רק באלמנטים גדולים –
לא סוכריות, טופר או כל אלמנט אחר שהוא קטן
3. בלי זילופים מורכבים ומעניינים –
במיוחד לא בצנטרי כוכב, הכל חלק כמה שיותר.
4. עדיפות לצבעים פסטליים –
הם מתאימים יותר לסגנון המדובר
וזהו?
לא, לא וזהו, אחרי שהיא מוכנה ומעוצבת יש עוד שלב
ממלאים שקית זילוף בקצפת / קרם חמאה בצבע שחור
בוחרים את הצד היפה ביותר של העוגה וממקמים אותה ישר מולך
ומתחילים לזלף מסגרות סביב הקולור בלוקים
כלומר בקווי התפר בין צבע לצבע
וגם מסביב לעוגה ולאלמנטים שלה כמו מסגרת
שימי לב לכמה הדגשים חשובים:
1. בכוונה כדאי “לפספס” ולהפסיק את הקו מידי פעם שיראה מעט מקווקו
2. תנסי להסתכל על העוגה כאילו היא ציור שטוח וככה תציירי את הקווים
3. אפשר להאניש (לשון האנשה ואנושות) חלקים בעוגה ע”י הוספת עיניים
4. כדאי להוסיף קווים פנימיים מידי פעם שיוסיפו למראה המצוייר כמו כאן:
5. שימי לב לא לשנות את זווית העוגה כדי שכל הפסים ייראו במבט מקדימה
אהבת?
הנה עוד דוגמאות לעוגות קומיקס
וזה הטיפ למתקדמות:
מקמי מצלמה מול העוגה בצורה יציבה שלא תזוז
ושרטטי את הקווים השחורים תוך כדי הסתכלות במצלמה
כך תגיעי לרמת דיוק טובה יותר (כי היא משטיחה את העוגה לדו מימד)
וגם תוכלי לצלם את העוגה בלי להתפשל במבט מהצד
והתמונה תראה ממש כמו ציור
אני התלהבתי מהטרנד, גם את?