1. כי הסיליקון שלך מלוכלך
מלוכלך זה אפילו מאובק פשוט תדאגי שהוא יהיה נקי לפני שאת מזלפת פנימה את השוקולד.
2. כי יש בו בועות
אם לא דפקת את הסיליקון הממולא שוקולד אחרי שמילאת אותו יש בפנים בועות בוודאות. הבועות מחלישות את המבנה של השוקולד ואם הן בחלק העליון גם מכערות אותו עם חורים.
3. קפוא מידי, כן! כן!
נשמע מוזר אבל מומלץ לחכות כמה דקות אחרי שהוא יוצא מהמקפיא, כמו במכת ברד, דברים קשים מידי נשברים מהר יותר.
4. לא קפוא מספיק
טוב, אם השוקולד לא התקשה עדיין כנראה שלא תוכלי להוציא אותו מהסיליקון בשלמות, לא?
5. את משתמשת בשוקולד לא מטומפרר
סוד – שוקולד מאבד את הגבישים שממצקים אותו בהמסה, יש תהליך שנקרא טמפרור – (מלשון טמפרטורה) בו משנים את טמפרטורת השוקולד בצורה מושגחת כך שיווצרו הגבישים הללו.
אם את לא יודעת לטמפרר – הכי טוב להשתמש בצמקאו לעיצוב.
צמקאו מתמצק גם אחרי המסה רגילה.
6. את מוציאה אותו מהר מידי
הוצאת השוקולד מהסיליקון – היא עבודה שנעשית בסבלנות ואהבה – אם את תולשת אותו כנראה שהוא יראה תלוש.
7. את מוציאה אותו מצד לצד
כדאי לעבוד לאט סביב סביב, קודם את כל הקצוות ולסובב תוך כדי הוצאה עד שמגיעים למרכז הכתר בסוף ולא מצד אחד עד לצד השני.
8. הוא נופל
תעשי טובה – עד שהוצאת אותו בשלמות – רק אל תפילי אותו עכשיו!
הצלחת ליצור כתר מושלם? תכתבי לי בתגובות – מושלם!